Klíma szerelés, klíma javítás

Klíma tisztítás

Klíma tisztítás

Klíma tisztítás, klíma karbantartás Klíma tisztítás, klíma karbantartás

A klíma berendezések esetében nagyon fontos a rendszeres klíma tisztítás és karbantartás. A klíma tisztítás nem csak higiéniai okok miatt fontos, de befolyásolja a készülékek élettartalmát, és még azt is, hogy mennyibe kerül Önnek az üzemeltetés. A garancia időtartama alatt, a klíma tisztítás és a karbantartás elvégzése a legtöbb gyártónál a garancia feltétele.

A klíma készülékeken működés közben nagy mennyiségű levegő megy át. A szoba levegője kb. 10 percenként megfordul a klímában, magával hordva a port, polleneket, virágport, penészt és sok minden mást.

klima-tisztitas-001

Kívülről úgy látszik: minden rendben van

Minden klímában van szűrő, amely a por egy részét felfogja. A szűrőt azonban a lerakódó kosz eldugítja – ha nem tisztítják meg. Mivel egyre kevesebb levegő megy át a szűrőn, ez rontja a klíma hatásfokát és Önnek több pénzébe kerül a hűtés.

Még ennél is nagyobb probléma, hogy a szűrőn a por egy része átjut, és a klímában rakódik le. A lerakódó por pedig kiváló hőszigetelő! Ez tovább rontja a klíma hatásfokát, és pazarolja az Ön pénzét. Ezzel együtt romlik a hűtő hatás, és a kellemes hőmérséklet eléréséhez a klímának egyre többet kell működnie. A hosszabb működés során még több kosz kerül a hűtőfelületre, és még az is előfordulhat, hogy a klíma már ki sem kapcsol. Ez pedig meghibásodáshoz vezethet, és a kompresszor csere ára szinte megegyezik egy új klímáéval.

Klíma tisztítás

Belül azonban kellemetlen meglepetések fogadhatnak!

Kórokozók a klímában

A hatékonyság romlása mellett komoly problémát okozhat, hogy a légkondicionálóban lévő nedves poros közegben több baktérium is elszaporodhat. A Legionella nevű baktérium – amely az úgynevezett légiós betegségért felelős – a légkondicionáló hűtővizében szaporodik el, ha azt nem tisztítatja meg. Ez a baktérium atípusos tüdőgyulladást okozhat súlyos következményekkel.
A Legionella baktérium által okozott megbetegedés enyhébb változata influenza szerű tünetekkel jár. Lehet, hogy Ön is átesett már ilyen fertőzésen, és ki sem derült, hogy nem vírus, hanem az elkoszolódott légkondicionálóban kitenyészett baktérium okozta.

klima-tisztitas-005

A legionella baktérium elektromikroszkópos képe

A baktériumok mellett gombák is elszaporodhatnak. Ezért a légkondicionáló tisztításánál körültekintően kell eljárni. Nem elég a szűrő lemosása, fontos az egész rendszert fertőtlenítése. A gombák ugyanis bármilyen kicsi, nedves területen szívesen megtelepednek. Különösen nagy veszélyt jelent az Aspergillius, ami igen elterjedt gombafaj. A spórák belélegzésével a szervezetbe juthat, és a tüdőbe, az orr- és arcüregbe fészkeli be magát, és okozhat megbetegedést.

Szakszerű klíma tisztítás

A klíma tisztítás során a beltéri egységet szétszereljük a mechanikai tisztítás elvégzéséhez. A beltéri egység szűrőit is megtisztítjuk. Fontos munkafolyamat a párologtató felületre lerakódott kosz mechanikus eltávolítása, és gombaölő vegyi kezelés alkalmazása. Ehhez ethanol bázisú, nagyhatékonyságú klíma fertőtlenítőt használunk.

Klíma tisztítás előtt és után

Egyik ügyfélnél fotót készítettünk a klíma ventillátoráról a tisztítás előtt és után. Úgy vélem magáért beszél:

View the embedded image gallery online at:
http://otthonfejlesztes.hu/klima-tisztitas#sigProId26b9d8d582

A klíma tisztítás nem csak a hűtéshez, de a fűtő üzemmódhoz is szükséges lehet. Ha az Ön klímája egy éven belül nem volt megtisztítva, hívjon minket most! 

Klíma szerelés, klíma javítás

Mobilról kattintva azonnal hívható!

View the embedded image gallery online at:
http://otthonfejlesztes.hu/klima-tisztitas#sigProIdb26022a6fa